De belangrijkste punten op een rij

Om talent tot bloei te laten komen, is het hebben van een lange termijnplan erg belangrijk. Maar hoe zet je als leidinggevende samen met je medewerkers die stip op de horizon? Hoe bouw je gezamenlijk aan een droom die je over zo’n 5 jaar wilt bereiken? We hebben de belangrijkste punten uit de podcast hieronder op een rij gezet.

Tips

  • Achterhaal waar jullie als team nu echt van in de ‘fik staan’. Dát moet jullie ’s ochtends de energie geven om op te staan. Het is makkelijk jezelf te verliezen in de waan van de dag, maar sta ook eens stil bij wat jullie diep van binnen willen bereiken.
  • Als de stip op de horizon is gezet, denk dan na over de stappen om die te bereiken. Maak het klein en vertaal dit als leidinggevende naar ‘en wat betekent dit voor vandaag?’ Dan heb je duidelijkheid over de weg ernaar toe.
  • Zo’n lange termijnplan helpt in de verbinding, dus is het ook belangrijk dat je dit gezamenlijk bespreekt. Dat je eensgezindheid bereikt over wat waar jullie naar toe willen werken. Maak samen plannen en kijk met elkaar naar de toekomst.
  • Probeer op weg naar die droom niet alles in beton te gieten, maar een beetje ‘go with the flow’ mee te gaan. Laat je niet afleiden door alle tussenfases. Bespreek goed waarnaar je toewerkt en probeer die rust en dat vertrouwen te creëren bij je team.
  • Niet iedereen hoeft zo ambitieus te zijn, maar probeer iedereen op zijn eigen stukje bij te laten dragen. Het idee is dat je als bedrijf iets wilt betekenen. Praat hierover met je team en creëer de bewustwording dat zij ook onderdeel een schakel in die ketting zijn. Geef iedereen zijn eigen waarde en erkenning hierin.
  • Wees flexibel bij veranderende omstandigheden. Als iets echt niet werkt, moet je aanpassingen maken. De meest succesvolle bedrijven zijn degenen die op tijd omschakelen. Als het op een andere manier moet, dan moet je een omweg vinden. Pas je aan, probeer, test en kijk wat werkt.
  • Met het thuiswerken door COVID-19 is het samenwerken een behoorlijke uitdaging geworden. Wacht niet af tot het overwaait, maar ga er serieus mee om. Heb lef om uit te proberen wat werkt om die verbinding met mensen te houden.
  • Wees open als het niet goed gaat. Soms werkt het beter om als leidinggevende achter je medewerkers te staan en ze een beetje te duwen dan als leider voor ze uit te lopen. Stel je kwetsbaar op en betrek je team in de plannen.
  • Laat je niet door iedere tegenslag uit het veld slaan. Van mislukkingen leer je uiteindelijk veel meer dan wanneer het altijd goed gaat. Soms is het een wake up call om het beter te doen en te zien waar je op dat moment staat. Hou de energie op waar je naartoe wilt en handel in het momentum. Stel je plannen bij om alsnog bij je doel te komen.  
  • Toets je plannen regelmatig aan de missie en de visie.
Als leidinggevende heb je wellicht de neiging om nog harder te rennen bij een tegenslag, maar rust is ook goed. Reflecteer, evalueer en bekijk alles eens kritisch. Even stilstaan en alle koppen bij elkaar brengen.