We zijn aan het werk op locatie, wat doe ik als een van mijn medewerkers gaat niesen of hoesten?

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten die passen bij het nieuwe coronavirus zich laten testen. Je medewerker kan zelf de GGD bellen om een afspraak te maken en blijft dan thuis tot de testresultaten bekend zijn.
Bekijk wel per situatie of je iemand naar huis stuurt of niet. Als iemand bijvoorbeeld ieder jaar flink last heeft van hooikoorts, dan is de kans groot dat klachten daar vandaan komen.

Naast iemand naar huis sturen, kun je dan ook kijken of het mogelijk is om iemand op werk apart te zetten, een mondkapje te laten dragen en ervoor te zorgen dat iedereen de hygiënemaatregelen goed naleeft.

Ik heb mijn medewerker met klachten naar huis gestuurd, maar het werk kan niet vanuit huis gedaan worden. Meld ik de medewerker dan ziek?

Nee. Het criterium om iemand ziek te melden is dat er een medische beperking is waardoor hij zijn werk niet kan doen. Iemand met verkoudheidsklachten is medisch gezien wel in staat om zijn werk te doen, hij wordt alleen gehinderd door de locatie. Hetzelfde geldt voor mensen uit kwetsbare groepen die uit voorzorg thuis zitten. Zij zijn niet thuis omdat ze arbeidsongeschikt zijn, maar omdat ze kwetsbaar zijn.

We hebben hier in Nederland geen verlofvorm voor, het is natuurlijk ook een nieuwe situatie. En daarom aan werkgever en werknemer om hier samen afspraken over te maken over hoe hiermee om te gaan. Wellicht kan iemand ander werk doen, dat wel vanuit huis mogelijk is. De meeste mensen maken zich graag nuttig, dus wees creatief en kijk wat er wél kan.

Kom je er niet uit, dan kun je altijd juridische bijstand zoeken. Maar het beste is natuurlijk om het gesprek aan te gaan en zo goed mogelijk te zorgen voor je medewerker. Daarmee kweek je loyaliteit en zodra iemand weer kán werken, zal hij dat weer met plezier doen.

Wie vallen er onder de risicogroepen als het gaat om corona?

Het RIVM biedt een overzicht van kwetsbare groepen op de website. Twijfel je? Vraag het dan aan de bedrijfsarts.

Moet iemand uit een kwetsbare groep persé thuisblijven?

Nee, zeker niet. Mits je iemand op het werk kunt isoleren en je de hygiënevoorschriften goed in acht kunt nemen.

Wat doe ik als een medewerker weigert om zich aan de hygiënevoorschriften te houden of de 1,5 meter niet in acht wil nemen?

Dit is een functioneringsprobleem, maar de vraag is natuurlijk wat hier achter zit. Ga dus in gesprek met diegene en vraag waarom iemand zich er niet aan wil houden. Toon leiderschap, luister en toon begrip, maar vertel ook wat je verwacht en waarom. En wat er gebeurt als iemand blijft dwarsliggen. Loopt het echt hoog op, zoek dan juridische bijstand.

Hoe ga ik om met een medewerker die een dierbare is verloren aan corona?

Ieder mens is anders en geen rouwproces is hetzelfde. Uit onderzoek blijkt wel mensen die door een rouwproces heen gaan, een veel grotere kans maken burn-out te raken. Rouw kost tijd en capaciteit. Belangrijk is dus dat je als leidinggevende je medewerker steunt, begrip toont en de tijd geeft. En dat je er ook voor zorgt dat collega’s dit doen. Maak samen afspraken over wat iemand wel en niet kan doen en blijf in gesprek.

Lees meer tips in dit artikel.

Hoe houd ik ook de mensen die niet zo gesteld zijn op thuiswerken productief, effectief en gelukkig?

Hier is natuurlijk niet zomaar één antwoord op te geven, want iedere medewerker is anders. Wel blijkt uit allerlei onderzoeken dat steun van de leidinggevende belangrijk is. Vragen hoe het met mensen gaat, oprecht luisteren naar het antwoord en samen kijken waar iemand extra ondersteuning kan gebruiken is dan ook stap 1.

Als leidinggevende kun je daarnaast tips geven over een goede dagindeling, manieren om op te starten en af te sluiten, in beweging te blijven, effectief online te vergaderen en meer.

Mijn vraag staat er niet bij… wat nu?

Meer veelgestelde vragen en antwoorden vind je in dit document. Ook daar geen oplossing te vinden? Leg je vraag voor aan een bedrijfsarts of inzetbaarheidscoach binnen jouw organisatie.  

Deze artikelen kunnen ook van pas komen:

Leiderschap

De ingrediënten voor goed leiderschap op afstand

Sinds het begin van de coronacrisis werken veel mensen vooral vanuit huis en dat zal –ondanks de versoepelingen van de maatregelen– nog wel even zo blijven. Hoe zorg je als leidinggevende dat je het teamgevoel behoudt en dat iedereen zijn werk tijdig en goed blijft doen? In dit artikel vind je de belangrijkste ingrediënten voor goed leiderschap op afstand.

Lees meer
Leiderschap

Investeren in psychologisch kapitaal loont de moeite

Als leidinggevende wil je graag dat je mensen wendbaar en weerbaar zijn, zodat ze goed om kunnen gaan met nieuwe uitdagingen en of tegenslagen. Investeren in het psychologisch kapitaal van je medewerkers loont de moeite. In dit artikel leggen we uit waar we het dan over hebben en hoe je dat doet.

Lees meer